Custom kabinet del 1

 

 

Marts 2007

Jeg har tit tænkt på at lave mit eget kabinet og casemods generelt, jeg har tidligere modificeret cpukølere til at passe på feks. grafikkort, samt at jeg begyndte på et alu kuffert mod.

Nu er jeg interesseret it at lave mit eget custom kabinet ud af noget firkantstål. Jeg har tænkt meget på hvordan det færdige resultat skal se ud, men jeg er ikke god til at få de ideer ned på noget papir, af en eller anden uransagelig grund vil det hellere forblive i mit hoved. Men jeg skal nok forsøge med nogle primitive tegninger samt forklaringer.

Til selve dokumentationen af projektet vil det nok mest være præget at digital billeder, hvor jeg forklare hvad jeg har lavet og hvordan.

 

Nå til selve projektet:

Min hoved ide ved dette projekt er at jeg har tænkt mig at lave en cube kabinet, dvs. at jeg svejser noget firkant stål sammen så det danner en kvadratisk firkant, indeni midten er den så delt op lodret hvor der skal være en plade på hver side der skal sidde et bundkort på, dvs der skal være plads til 2 computere.

 

Kvadratisk firkant ide:

 

Jeg har hele tiden vidst at jeg skulle svejse, og jeg har ikke rigtig prøvet at svejse før(kun meget lidt på tek 1, for næsten 10 år siden), så jeg ville gerne nå at øve mig først, før jeg skulle til at svejse på mit projekt, jeg lavede på et tidspunkt et indlæg på oc.dk omkring køb at et billigt telwin svejseværk. Det blev jeg rådet fra.

Så jeg tænkte lidt på hvordan det så skulle lykkes. Min far's kollega arbejdede som svejser før han blev vicevært, og har adgang til 2 elektrode svejsere, så jeg tænkte Fedt!!! , så jeg skulle prøve at svejse, den ene svejser er en gammel ESAB sag der nok har rundet de 50år. Den var svær, og var beregnet til at svejse emner der var over 5mm. Men jeg skulle prøve den.

Den anden svejser er nok en der er under 10 år gammel, og den var nemmere at håndtere og starte på emnet. Her er et billede af en plade med prøvesvejsninger.

De større svejsninger(øverst højre hjørne) er med den gamle esab, og de lidt mindre er med den nyere elektrode svejser:

 

 

 

 

Et er at svejse på en flad plade, noget andet er at skulle svejse i smil, som jeg får brug for på mit projekt, her prøvet jeg på noget 2mm firkant rør.

Synes selv det gik ok, jeg lavet en enkelt gennembrænding(hul) men det fik jeg lappet.

 

Nu er jeg ved vejs ende for del 1, men jeg regner med at skulle lave videre på mit projekt her i weekenden, og som et sidste billede viser jeg lige det firkant rør jeg har fået hjem, det er 12 meter 40x40mm HxB.   3mm tykt:

 

Del 2 vil nok komme til at indeholde nogle flere beskrivelser af mit projekt, og jeg regner med at få skåret stålet ud i de længder jeg skal bruge til cuben.

 

Mvh Petter1979

 

Uglevang.dk © 2007